maandag 3 april 2017

Neven- en Nichten

Lucie Theodora,  Moederdag 1957
We hebben binnenkort weer Neven- en Nichtendag. Sterker nog, ik heb de komende twee weken twéé neven- en nichtenddagen. Eerst hebben we komende zaterdag Bobby's Neven-en-Nichten van zijn vaderskant, bijeen bij Tante Miep in Kijkduin die negentig wordt. En dan Tweede Paasdag 'onze' Neven-en-Nichten-dag in Dordrecht waar de vier kinderen van Vati's  oudste broer zijn geboren, getogen en gebleven.

Mijn Oudste Nicht uit Dordrecht vraagt nu om twee foto's: een babyfoto en een tienerfoto. Ik denk dat ze een diashow gaan maken en dat we dan gaan raden. Want we lijken met die Vermijenhoofden natuurlijk allemaal op elkaar. Ik heb geen babyfoto dan deze. Ik kwam ter wereld in het Diaconessenziekenhuis te Emmen, ik was te vroeg geboren en te klein, maar ik dronk zo gulzig dat Mutti en ik al snel naar huis mochten. Ik was het enige meisje op de zaal. Deze foto stond in de krant. Moederdag 1957.

Lucie Theodora, 1958
Er is nog een foto van een dikke blonde baby, met krullen, die ik zou kunnen en moeten zijn, maar ik weet het niet en ik herken haar/mij niet. Maar Bobby ziet het wel. Ja dat ben jij. Onmiskenbaar. Zoals je zit. Zo energiek. Als baby al.

Lucie Theodora, 1970 
De tienerfoto weet en ken ik wel, die vind ik heel lief. Er was blijkbaar een korte tijd dat ik mijn haar liet groeien. Los haar mocht niet, dus ging het in staarten. Dat vond ik stom en toen heb ik het weer afgeknipt. Op deze foto ben ik denk ik ca 13 jaar. Het was een donkerblauwe jurk met een lichtgele kraag. Uit de Knip of de Burda.

Geen opmerkingen: