zaterdag 1 april 2017

Zen Drawing


Het eten en de afwas zijn gedaan, het Journaal is gezien, wat nu? Ik ga de frittilaria tekenen.   

Hier had ik (wéér) het probleem om het licht erin te krijgen. Was begonnen met een printje per ongeluk op eenvoudig 80-grams wit printerpapier, wat ik nooit doe, ik lette even niet op, en dat papier lost bijna op in al het water dat ik gebruik. Fohnen.

Als ik na twee uur klaar ben scan ik de tekening meestal direct in en plaats ik hem in de Facebookgroep 'Zen Drawing'. Dat is nu eens een virtuele community waar ik blij van word. Mensen uit de hele wereld plaatsen daar hun tekeningen. Sommigen zijn professioneel, anderen amateur. Soms zie je het, soms zie je het niet. Ze hebben uren aan hun tekenening gewerkt, zijn gelukkig met hun resultaat en willen dat heel graag delen.

Ik weet niet goed wat 'zen' is bij tekenen, en hoe mensen bij die groep terecht komen. Ik geloof dat bijna elke tekening 'zen' is. Je concentreert je urenlang op alleen die tekening.

Laatst was er een prachtige gedetailleerde tekening van een  hondç gemaakt door een Syrische jongen te Zweden. Ik was helemaal ontroerd en wilde hem onmiddellijk naar hier uitnodigen.

Geen opmerkingen: