vrijdag 21 april 2017

De Thai

Met Marg slenter ik de vrijdagavond door het centrum van Utrecht. Ik haal haar van het station, wacht haar op in de hal. Deze aanpak maakt de drempel voor een bezoekje aan een andere stad lager, heb ik al eerder bedacht. Zo voelt een bezoek aan Utrecht minder als een ommelandse onderneming naar mij dan wanneer de mensen naar Zuilen afreizen.

Eerst kuieren we een half rondje singels, prachtig lommerrijk is Utrecht hier, en dan komen we te eten bij restaurant De Thai aan de Oudegracht. We opteerden eerst voor de Syriër, maar die was vol, en toen voor de Griek Rhodos, maar onderweg bleven we steken bij De Thai. Heel heel erg lekker.  

We hebben plots een nieuw gespreksthema: namelijk zestig worden. Voor mij is het thema net iets actueler dan voor Marg, die nog een paar maanden te gaan heeft. Maar dat er een nieuwe levensfase lijkt aan te breken, dat zien we allebei. Het leuke: er komen ineens  als vanzelf nieuwe mensen op je pad. Mensen die bij je huidige personage passen. Die nieuwe contacten kunnen ineens heel vrij en luchtig voelen, waar jarenlange vriendschappen soms ook wel gedoe met zich mee dragen. 

Geen opmerkingen: