dinsdag 11 juli 2017

De Wyandotte


Bobby is in Berlijn. Al enige dagen. Ik leef weer als een single. Ik vind het heel fijn. Ik ga uit logeren, uit eten, ik doe maar wat. En er komen allemaal mooie dingen uit - die ook komen ook als hij er wel is - maar nu is het besef dat dat dat echt van mij is en bij mij hoort nog sterker. 

Het is 22 uur. Zal ik naar bed of zal ik nog tekenen? Als ik op vakantie begin te tekenen en het lukt, dan is dat het teken dat het goed gaat. Dus nu maar ook. Op Radio 4 gaat het programma 'Opium' over Willem Kloos. er is net een biografie over hem verschenen.  'De zee de zee klotst voort, in eindeloze deining, de zee waarin mijn ziel zichzelf weerspiegeld ziet...' In onze studententijd dweepten Marg en ik met Kloos. Mooi overdreven vonden we het. 'Ik ween om bloemen in den knop gebroken, en voor den uchtend in haar bloei vergaan'. Deze kenners lezen precies deze gedichten ook weer voor. Marg maakte er een geweldige clowns-act op. Het is een oud behaaglijk thuisgevoel om de radio zo aan te hebben.

Deze tekening is geïnspireerd op de kippenren van Hani501. Sierkipjes zijn mooi. Ze hebben daar te Heeg een stuk of 10 kippen en hanen, en drie daarvan zijn Wyandotte's. Dat is een Amerikaans ras ebn makkelijk in de omgang. Ze heten Kwik, Kwek en Kwak. Eerder maakte ik al een tekening van kuifhoentjes, het zou zo maar weer en nieuwe lijn kunnen worden. Kippen. Er is ook een Nederlandse wyandotte-club: https://www.nederlandsewyandotteclub.nl/

Geen opmerkingen: