woensdag 12 juli 2017

Op jacht naar een stoel

Al een tijdje ben ik op zoek naar een fauteuil op mijn kapelkamer. Vorige week berichtte ik  geloof ikover mijn bezoek aan woonboulevard Villa Arena en Ikea in de Amsterdam-zuidoost. Toen kwam ik thuis met een optie van een bamboe tuinstoel van De Woonfabriek. 

Vandaag gaat de tocht naar Drunen, naar een showroom van een internetwinkel ShopX, die mooie leren fauteuils zegt te verkopen. Als je de foto's mag geloven. En vergeleken met wat ik in de designwinkels op de Woonboulevard zag niet zo duur. Maar men bestelt geen stoelen op internet, men wil er eerst op zitten. En het verhaal van de ondernemerd horen.

Deze stoel op de foto is niet de stoel waar ik op val, deze foto gaat om de verhaallijn Frau und Auto. En waar de bolide je allemaal brengt.

Deze ondernemerd heet Gijs. Hij heeft deze zaak nu twee jaar.  Hij bouwde allemaal webwinkels voor deze en gene ondernemerd, en sprak dan een percentage van de omzet met ze af, dat hij dan vervolgens regelmatig niet kreeg. Toen dacht hij: dat kan ik zelf ook. Hij heeft afspraken met een aantal fabrieken die de stoelen maken, toen weken, en een showroom te Drunen tegenover zijn huis. Die showroom is de helft van de week open. Daar staan een paar modellen. Hij heeft hij voorbeelden van al het leer waarvan de stoelen gemaakt kunnen worden.

De stoel met het houten armatuur, waar ik op gevallen was staat er niet. Niemand keek naar die stoel, zei hij.  Daarom staat die nu in het magazijn. 

Geen opmerkingen: