zaterdag 29 juli 2017

De laatste oogst

Omdat ik de wat al te gretige nieuwe tuinvriendin ineens toch niet al mijn oogst gun (die vroeg ze, en ik zei zelf dat het goed was) ga ik vanochtend als slotstuk van mijn tuinseizoen toch nog even oogsten. Aardappelen, courgette, aubergine, snijbonen, snijbiet, veldsla. 

De sla en de andijvie zijn helemaal doorgeschoten, de Chinese kool wordt niets meer, en de boerenkool en de bloemkool zijn opgevreten. Alleen de rode kool is nog steeds bijzonder veelbelovend. De tuinbonen trek ik er ook maar uit. De nieuwe tuinvriendin mag als ze de lege stukken in mijn tuin gebruiken.  

Maar ja, daar sta ik dan met mijn tas groente. Wat moet ik ermee? 'Alles mee naar Tirol!' appt Zus4 uit MeckPom, die vorig jaar in Tirol was. En mij een prachtige foto stuurt van een camping op een alm. Daar droom ik van: een camping op een alm. Bobby heeft een eerste camping gevonden met een musikalische  Grillabend met Musiker in Lederhosen en een trekzak. Dat wordt feest. De tas oogst lever ik af bij onze Hulp in de Huishouding. 

Geen opmerkingen: