zaterdag 22 juli 2017

Nieuwe Nichten


Het mooiste van de dag van de begrafenis was de ontmoeting met de Nichten. Ook mooi waren de verhalen over onze oom, zo geliefd en gewaardeerd hij was, en hoe groot de liefde voor tante, en hoe goed hij met kinderen was ook al had hij ze zelf niet. Ik heb gewoon een boel niet meegemaakt met die man. Ik ga er nu niet meer over uitwijden.

Als je van kinderrijke families afstamt zijn er ook veel begrafenissen. Tot een paar jaar geleden ging ik niet naar de begrafenissen van de ooms en tantes, vooral niet die van Mutti's familie. Die kende ik nauwelijks: die tantes en ooms niet, en de bijbehorende neven en nichten ook niet. Wat zou ik er doen, als ik ze in mijn en hun leven niet gekend had? Nu ervaar ik het wat anders. Zal wel van de levensfase komen.  

Vandaag heb ik diverse nieuwe nichten ontmoet. Nichten van Mutti's familie, indertijd uit Rijswijk, Haarlem, en Heemstede/Ede. Wat een leuke types. De wereld gaat weer een stukje verder open. Een woont in Utrecht. Haar dochter had laatst in Overvecht een zondagmiddag Zingen met Migranten georganiseerd, waar zij ook was en Bobby en ik ook.   

Nu wil ik wel een Nichtendag, met al deze nieuwe  Nichten.

Geen opmerkingen: