maandag 10 juli 2017

Tuyn te Zuylen

'Zullen we naambordjes bij de moestuinbakken zetten met naam en een e-mail adres voor informatie?' app ik aan Buurman Jeroen en voor ik het weet heeft hij al weer wat getimmerd. We dopen de tuin 'Buurtmoestuin Tuyn te Zuylen'. Samen met Karin timmeren we ze in de grond. Ik mag met mijn mooie handschrift de tekst doen.

Ik ga een nieuw Gmail-adres aanmaken, maar ben vergeten hoe dat moet. Natuurlijk kom ik er uit, maar je bent zo weer drie kwartier verder. Ik doe [tuyntezuylenlaa at gmail.com]. Voor nog meer hate-mail? vraagt Karin.

Maar daar ben ik niet meer zo bang voor. We zijn nu twee nachten verder en niemand heeft de tuintjes vernield. En je hebt voortdurend aanspraak daar. Mensen zijn nieuwsgierig en willen alles weten. Ze vinden het héél leuk, zeggen ze. Vanavond stopt er een meneer die vertelt dat hij de hele afbraak en wederopbouw van onze straat gefilmd heeft en op YouTube heeft gezet. 'Het begon in 2012 en ik eindigde in 2015', zegt hij. 'Je moet toch op enig moment besluiten dat het af is. Maar nu ik dit zie had ik moeten wachten tot dit moment. Het wordt hier stééds leuker!' Hij woont twee straten verderop,

Geen opmerkingen: