zondag 30 juli 2017

Blaubeuren


Dag 1 zit erop. We liggen in een hotelkamertje in Hotel Zum Löwen  in Blaubeuren voorbij Stuttgart richting Ulm (Zuid Duitsland) bij te komen van de eerste 8 uur Autobahn. Het is Zwarte Zondag, dus best druk, maar net iets minder erg dan Zwarte Zaterdag. Na een heerlijk regionaal maaltje met Späzle en schnitzel en saus en heerlijke salades  op het terras en daarna begint het  ineens als een gek te onweren. Maar in de beboste heuvels is dat prachtig. Het doet denken aan de onweersbuien van vroeger, die in mijn herinnering uren duurden en die ik als kind heel angstaanjagend vond. Dan verstopten we ons in de badkamer, zodat je de bliksem niet zag.

Onze Dag 1 verliep best chaotisch. We vertrokken om half tien en toen we bij Maarssen waren vroeg ik: zijn alle deuren echt wel op slot? We wisten het niet. Ik dénk het wel maar ik wéét het niet. Dus gingen we nog maar weer terug langs huis, want stel je voor. De deuren waren natuurlijk wel op slot. 

Een hele dag hebben we over het huis opruimen en inpakken voor de vakantie gedaan en nu bedenken we steeds weer iets wat we vergeten zijn, zoals een onderlaken en een kussen.

Waar ik hoer te Duitsland erg blij mee ben is met het nieuwe data roamen dat geen extra geld meer kost. Europese regelgeving. Je hoeft sinds 1 juni niet meer overal waar je ga zitten om de WiFi-code te vragen. Ik las dat de KPN gemeld had dat ze hierdoor nu al 30 à 40 miljoen euro verloren zijn. Want Nederlanders gebruiken hun telefoons op vakantie net zoals ze dat thuis doen. De hele dag door. Ik denk vooral aan hoeveel de telefoonmaatschappijen aan ons verdiend hebben de afgelopen jaren. 

Geen opmerkingen: