vrijdag 18 augustus 2017

De koning van Pruisen

We pakken de koffers en de tent in, proppen alles weer in de bolide en gaan op huus an. Twee dagen Autobahn. Vooral Noord-Italië is een ramp qua files. Je komt allereerst je dal niet uit omdat het kruispunt naar de provinciale weg onmogelijk. Dan staat die provinciale weg richting de snelweg A22 naar de Brennerpas muurvast staat. Over de eerste 30 km doen we anderhalf uur. 

En Duitsland, wat is dat groot. Om 19 uur zijn we ongeveer bij Karlsruhe en daar vinden we na enig zoeken een prachtig familiehotel König von Preussen in een bergdorpje Frauenalb -  geloof dat dat het Zwarte Woud is. Heerlijk en prachtig. En behaaglijk. En rustig. 

En na een ongekend uitgebreid ontbijt gaan we weer door. We nemen de westelijke route langs de Rijn. De route voert ons langs Nijmegen dus ik móet even bij Nichtje en Bébé langs om ze te knuffelen en in ze te knijpen. 

En eindelijk zijn we weer thuis. Stamppot andijvie uit eigen tuin, dat is wel een feestelijk thuiskomen. En alles weer op zijn plek zetten, de wasmachine aan en voor je het weet pakken we het gewone leven weer op.Voorlopig even een raar niemandsland. 


Geen opmerkingen: