woensdag 23 augustus 2017

Krossie malas

Dat is een 'krossie malas', appt Reenske enthousiast als ik haar een foto stuur van mijn nieuwe aanwinst op mijn eigen kamer. 'Mijn vader zou het een krossie malas noemen.' 

Gisteren heb ik van Bobby mijn verjaarscadeau kregen. Beetje laat, toegegeven, maar ik moest het nog uitzoeken en kiezen. Er was behoefte aan een makkelijke stoel om in te lezen en te mijmeren in mijn kapel. Deze bamboe-rotan stoel met schapenvacht is het geworden.

Reenske die nu bij haar moeder logeert en niet bij mij moet ik er even van op de hoogte stellen. 'Kijk, een nieuwe stoel in jouw kamer', app ik om half zeven. Zij is ook altijd vroeg wakker. Het is een stoel met een ingebouwde uitschuifbare een voetenbank. Echt relaxen, maar anders dan liggend op kussens op de grond of het logeerbed.

De foto is een schot in de roos. Zo'n stoel had haar vader ook, reageert Reenske. Ik google natuurlijk onmiddellijk 'krossie malis' en dat blijkt Maleis voor 'makkelijke stoel'. Ik hoop dat Reenske gauw weer komt logeren. Maar eerst gaat ze naar Sri Lanka.

De site 'Historiek'' over de 'krossie malas'. https://historiek.net/indie-in-den-haag-een-eeuwenoude-band-2/22601/

Geen opmerkingen: