vrijdag 25 augustus 2017

Oude Muziek

Uit hoofde van zijn Functie heeft Bobby gratis kaarten voor het openingsconcert van het Festival Oude Muziek. Het wordt een heel erg hoogtepunt, want het nieuwe barokorgel van Vredenburg wordt onthuld. Het is een Van Vulpen-orgel en het staat achter op het hoofdpodium, onder het daarboven gelegen balkon.

Laten wij nu precies boven dat orgel en dus àchter het podium geplaceerd zijn. Dit is een avond voor hoogwaardigheidsbekleders, relaties en subsidiegevers. Gezien de plek die ze ons toebedeeld hebben moeten we maar concluderen dat we niet al te hoog in de rangorde staan.  

Na afloop ga ik toch even bij het orgel kijken en er is eigenlijk niets te zien. Het is een orgel zonder pijpen en war er al is is weggewerkt achter een essen front. Daar is voor gekozen in nauwe samenwerking van de ontwerper van deze beroemde zaal: Herman Herzbeger. Raar hoor, trots zijn op een orgel dat je niet ziet.

Het Openingsconcert wordt uitgevoerd door La Divina Armonia. Hun dirigent Lorenzo Ghielmii (hij lijkt een beetje op Anselm Gruen) speelt op het orgel. Behalve de plek waar we zitten is het allemaal heel erg mooi. Alle mukikanten strálen van oor tot oor na afloop, dus voor hen was het ook een hoogtepunt.


Geen opmerkingen: