dinsdag 27 maart 2018

24 uur

In het kader van meten-is-weten hang ik vandaag ineens aan de 24-uurs-bloeddruk-meting. Nog een uitvloeisel van de tegenstrijdige bevindingen vorige maand bij huisarts en cardioloog. Heb ik nu een hele lage of een hele hoge bloeddruk, of allebei, en wat is dan wijsheid. En moet ik dan wel of niet pillen.

Zus4 had al gewaarschuwd dat het ding de hele dag puft en piept, en hoewel ze dat bij Saltro ontkennen (‘Dat hebben we nog nooit gehoord!’) is het echt waar. Elke 20 minuten blaast de armband zich straf op. Mandy zegt dat ze het vorig jaar ook heeft ondergaan en dat ze er een helemaal blauwe arm van had. 

Mij is gevraagd mijn activiteiten van de dag bij te houden. Activiteiten en eventuele emoties. Als ik boos zou zijn of verdrietig. 

Mijn ‘activiteiten’ vandaag bestaan uit autorijden, filerijden, aan het bureau zitten, WW-aanvraag invullen, lunchen, naar Maassluis rijden, telefoontje van de curator, bij Schoonmama op de thee, slaapje doen, eten, slaapje doen, journaal kijken, slaapje doen. In de auto terug in de bijrijdersstoel. Nu maar kijken of het aanvragen van een WW-uitkering en het telefoontje van de curator (‘Het is bijna rond, maar ik kan nog niets zeggen’) invloed op mijn bloeddruk hadden.

Geen opmerkingen: