zaterdag 31 maart 2018

Weelde

We moesten de zinnen maar eens verzetten. Ik heb de sleutel van de hekken van mijn seizoenstuintje van Utrecht Natuurlijk in Oud-Zuilen. Bij tuincentrum Vechtweelde staan al heel veel plantjes te koop, waarschijnlijk al veel te snel opgekweekt voor de tijd van het jaar, en te kwetsbaar, maar ik ga het gewoon proberen. Ze verkopen hier de groenteplantjes per tray-tje, per zes, wel wat veel is. Ik herinner me nog levendig de zes kroppen sla en de zes andijvies van vorig jaar. Dan moet ik tegen de zomer maar een groentenverdeelcentrum beginnen.

Op ons nieuwe tuinencomplex zijn ‘schooltuintjes’ van 8 m2 en ‘seizoenstuinen’ van 20 m2. Die laatste heb ik. 

‘Je ging toch vooral aardappelen poten’, herinnert een medetuinierster zich. O ja, dat is waar ook. Maar er zijn bij dit tuincentrum alleen zakken pootaardappelen van 2,5 kg te koop. Ik moest maar eens op zoek naar 1 kilo-zakken. Of naar het Tuincentrum bij Hani501 te Heeg, waar alle plantjes los (per één) te koop waren.

Ik hoop wel dat ik er gauw fijne ijverige nette buren krijg, want als er niemand komt overwoekert het met onkruid. Zelf ben ik van de school van de nette moestuin. 

Geen opmerkingen: