vrijdag 23 maart 2018

Groentes

Het tuintjesseizoen gaat weer beginnen. Ik twijfel nog steeds of ik weer een moestuin zal nemen, maar als een buurvrouw vertelt dat ze zich ingeschreven heeft voor een 20 vierkante meter tuintje te Oud-Zuilen, dan ben ik best jaloers, zeker als ik op de site van Utrecht Natuurlijk lees dat de tuintjes vergeven zijn en dat de inschrijving gesloten is. Hoe kan dat nou? Die coördinator had beloofd dat hij mij op de mailinglijst zou zetten. Grr!

Ik rijd langs mijn lievelingstuincentrum Vechtweelde voor wat zakjes wilde bloemenzaad voor rond de moestuinbakken bij ons in de straat, en zie dat er al heel veel groente te koop is. En er staan heel duidelijke instructies bij. Meteen als ik thuis ben begin ik enthousiast te praten over kroppen sla. Bobby grijnst. Hij heeft dit onderwerp vorig jaar echt moeten verdragen. Laaiend enthousiast was ik over sla en aardappelen. Iets minder over die elke-dag-een-nieuwe-courgette. En over het onkruid.

Laat er nu om 22 uur een mailing in de mailbox vallen, van de 'BUurttuin Zuilen', of ik nog een tuintje wil. Meteen is het twijfelen over. Ja, ik wil! Vorig jaar zat ik in het klasje onder het regime van Juf, nu ga ik alles zelf doen. 

Geen opmerkingen: