zaterdag 3 maart 2018

Stadhuis

De eerste dag van het weekje is voorbij. Het bestond uit uitslapen, brunchen, over de dijk naar Brouwershaven lopen, verbazen over de heerlijke menselijke maat van zo’n stadje, een broodje kibbeling eten, weer terug, in bad weer warm worden, stamppot andijvie maken en eten en allemaal bakkesen dicht. 

Ik weet eigenlijk erg weinig van Zeeland. Dit stadje dateert uit de 15e eeuw. Zierikzee, een eindje verderop, is nog twee eeuwen ouder. Was ooit heel belangrijk. Er is een prachtig stadhuisje, een standbeeld van Jacob Cats, er staat een krankzinnig grote kerk, de Grote Kerk, die van binnen heel mooi schijnt te zijn en een beroemd orgel heeft, maar nauwelijks tot niet meer in gebruik is. Qua geloofsrichting zitten we midden in de Biblebelt. Bij de bordjes die verwijzen naar toeristische trekpleisters staat ook een bordje ‘vrijgemaakte kerk’.

In een bushokje lees ik een pamflet met de oproep om vooral toch links te stemmen als je niet wilt dat het hele eiland volgebouwd wordt met huisjesparken.

‘s Avonds bij het knappend haardvuur maak ik deze tekening. Leuk toch, dat urban sketching. Het is allemaal een beetje schots en scheef geworden, zo uit de losse hand, maar dat is dan maar charmant.

Geen opmerkingen: