woensdag 15 mei 2019

Competentietest

Er is nieuw beleid bij het UWV. Had ik al geschreven dat ik vorige week gebeld werd door een vriendelijk manspersoon dat mij vroeg hoe het ging en of ik op afspraak wilde komen. Dat dit het eerste  telefoontje sinds meer dan een jaar was verklaarde hij uit 'nieuw beleid'. Dat kwam er op neer dat er vorig jaar niets kon en nu kan ineens weer alles. 

Dus ik vanmorgen welgemoed naar het UWV. Op de e-bike ben je er zo. Het is gevestigd op het plein waar de aanslag op de tram was, vorige maand. De bloemenzee die er na de aanslag neergelegd werd is inmiddels vervangen door rood en wit perkgoed.

Ik vraag nog een keer: 'Wat was het oude beleid en wat is het nieuwe beleid?" Het komt er op neer, zoals hij al zei, dat eerst niets kon, ook geen afspraken. En nu wel. Wat kon hij voor mij betekenen? O, zeg ik scherp, kan er nu wel een cursus van af? Voor hoeveel? En moet ik dat aanvragen voor een bepaalde datum? Voor zover hij het nieuwe beleid inschatte was dat voor langere tijd beschikbaar.

Dat ik nooit iemand kon spreken is nu ook verholpen bij het  nieuwe beleid, er is nu inloopspreekuuur. En over twee maanden belt hij mij weer. Hpe het gaat. HIj was zo aardig dat hij me zo gek heeft gekregen dat ik een competentietest ga doen (mooi woord voor galgje) en een groep 'Succes met Solliciteren'.

Geen opmerkingen: