vrijdag 17 mei 2019

Oppas

Het gaat goed met het babysitten. Bébé1 is heel blij als Nichtje aankondigt dat vandaag Lucie komt spelen. Bébé1 noemt me Lucie, niet ‘Tante Lucie’. Dat bevalt me. Het oppassen is een prachtige  ontdekkingsreis. Elke keer is het anders. Vandaag ligt Bébé1 alweer in bed op het moment dat ik arriveer. Ze is een beetje ziekig en ik ben gewaarschuwd voor diarree. En Bébé2 gaat ook net naar bed. Dus vandaag begint de oppasdient  met anderhalf uur rust. Ik ga maar wat afwassen en de tuin gieteren.

Het leuke is dat ze zo tegen me aan hangen. Zo vol vertrouwen. Dat ze zo stralen. Ze laten me hannesen met hun luiers en kleertjes. Ze zijn heel blij met een glaasje appelsap en een fruithapje. Mandarijn vinden ze het lekkerst. Dan banaan. Ze houden erg van voorlezen. Ik moet dat nog een beetje leren

Ik krijg Monkie in handen geduwd van Dieter Schubert en dat is een plaatjesboek zonder tekst. Red je er maar uit. Een jongetje met een aapje raakt in een regenbui zijn aapje kwijt. Het aapje komt in een muizenhol, een egelnest, een eksternest, een snoekennest. Uiteindelijk wordt hij opgevist door een poppendokter en opgeknapt en in de etalage gelegd. En zo komt hij weer terug bij zijn jongetje. De telefoon gaat en als ik terug kom heeft Bébé1 er pagina’s uit gescheurd. Weer heel maken! commandeert ze me stralend. Bébé2 valt van de bank af plat op haar mooie gezichtje. Wat kan die een keel opzetten. Samen met Bébé1 troost ik haar tot ze weer stil is.

Ik krijg ook een boekje met bijbelverhalen on mijn handen geduwd, over Abraham en Sara die met hun hele hebben en houen en slaven naar het land Israël trekken al honderd zijn en geen kindje kunnen krijgen en dan komen er drie mannen langs en die beloven Sara een kindje dan dan komt het toch wel. Wat een wonderlijk kinderboekje. Ze hangen lief op me en aan me en alles is goed. 

Van Nichtje mag ik geen foto's van de Bébé's publiceren. Tekeningen mag wel. Maar vandaag heb ik me noch met foto's noch met tekeningen bezig gehouden..

Geen opmerkingen: