zaterdag 4 mei 2019

Tuinplan

Zaterdagochtend. Echt een tuinplan heb ik niet. Elke week koop ik bij onze bloemist Iris wat perkgoed uit de reclame. Deze week heeft ze roze hanggeraniums. Die zien er zo heerlijk mediterraan nonchalant uit. Van die binnenplaatsjes en trappetjes die in volle bloei staan. Daar zit een ijver en toewijding achter, dat wil je niet weten. Bij mijn betonnen plantenbak direct voor de deur weet ik het niet. Van de drie verbenums die ik vorig jaar geplant had heeft slechts een de winter overleefd. De paarse bosviooltjes die nog over zijn zijn niet dood maar wel erg verpieterd. Treurnis troef. Dus zet ik er maar wat roze hanggeraniums tussen. Meteen is het feest.

Ook ga ik op de e-fiets naar de plantjesmarkt. Wat ik nooit wilde, want te ver. Nu mag ik niet meer zeuren over de afstand. Het e-fietsen is een wonder. Je moet wel trappen, anders doet hij het niet, maar het trappen kost hoegenaamd geen moeite. De eco-stand is doorgaans goed genoeg om moeiteloos 20 km/u te rijden. Vandaag heb ik een poolwind tegen en zet ik ‘m op ‘tour’. 

We hebben sinds een paar jaar vele gratis bewaakte fietsenstallingen in Utrecht, ook op het Janskerkhof. Daar moest ik met de nieuwe bike maar eens gebruik van gegaan maken. En terwijl mijn fiets gratis bewaakt wordt haal ik twee bloemkoolplantjes, twee broccoli, twee paksoi, drie stamslabonen en drie sugar snaps.

Geen opmerkingen: