woensdag 22 mei 2019

Geheimtipp...

...voor wie een beetje spiritueel is angehaucht. Voor wie van de sfeer van kloosters houdt. Ik heb vandaag een dip en al die taken en taakjes van me helpen niet. Een Byzantijns kapelletje zou het beste zijn, maar dat hebben we hier niet. Ik besluit naar Casella in Hilversum te gaan, om daar het labyrint te lopen en in de meditatieruimte te zitten. Het heerst daar een paradijselijke rust en welkom. Bezoekers mogen daar een stukje in.

Casella is een tamelijk nieuw huis van zusters Augustinessen in Utrecht. Een verbouwde boerderij met diverse bijgebouwen. Er wonen een paar nonnen - van mijn leeftijd - en ze richten zich expliciet op jonge mensen. 

Casella is gevestigd in een uithoek aan de oostkant van Hilversum, aan de provinciale weg naar Baarn, in de knik van de A27 en de A1. Er is daar een bosrijk landgoed dat de Monnikenberg heet. Ooit was daar een groot klooster dat er uitzag als een Oostenrijks landgoed, maar dat is jaren geleden verlaten en nu staat het al jaren leeg. Er hangt een bordje dat het tijdelijk bewoond is, maar zo ziet het er niet uit. Dat bordje is van een organisatie Boei die dit religieus cultureel erfgoed wil behouden. Het is prachtig. Het voelt alsof je ver van de bewoonde wereld bent, maar dat is helemaal niet zo. 

‘n Mooie middag. Ik loop het labyrint, 20 minuten naar binnen en 20 minuten weer naar buiten, geniet van het uitzicht op de schapen, zit een uur in de meditatie-ruimte, loop naar het oude klooster lang een heel lief begraafplaatsje waar de zusters begraven liggen. Het mooi en stil en lief. Hier zou ik wel een week willen logeren, ver weg van de wereld. Ik stuur ze toch maar een mailtje of het kan. Nee heb je.

O, zie ik nu. Het grote geld heeft het gebied ook ontdekt. 

Verder lezen:
- Er komt een luxe nieuwbouwwijk: 
- Eigenaar oude klooster: Boei

Geen opmerkingen: