donderdag 23 mei 2019

De nieuwe fietsenmaker

Ik heb mijn e-fiets nu drie weken en nu doet hij het al niet meer. Als ik de boordcomputer aanzet valt die na enkele seconden uit. Grr. Dus ik zonder motor van de stad naar de fietsenmaker. Dat is best een eind en hard trappen.

De eigenaar van de kwaliteitsfietsenwinkel is een man van in de zestig die mij die fiets verkocht heeft, dat kon hij goed, maar repareren kan hij hem niet. Eerst haalt hij de accu eruit en weer erin. Nee. Dan zet hij nieuwe batterijtjes in de boordcomputer, maar ook dat mag niet baten.

De e-bike-specialist moet eraan te pas komen. Die hangt de boordcomputer met een USB-kabeltje aan de computer en gaat een diagnose stellen. Diagnose: de computer ziet de motor niet. Hij zet er even een andere accu op. Dan ziet de computer de motor wél. Conclusie: mevrouw mag een nieuwe accu. Die fiets-accu’s zijn nogal duur, honderden euro’s, dus om dat geld terug te kunnen vorderen moet hij er een heel dossier van aanleggen. Raar vak van fietsenmaker. Maar ik fiets weer. Behalve voor kappers heb ik ook grote bewondering voor fietsenmakers.

Geen opmerkingen: