maandag 20 mei 2019

Nieuwsbrieven

Ronald heeft me gevraagd of ik mee wil denken over een nieuwsbrief. Vanaf volgend jaar willen ze hun tweemaandelijks periodiekje - een soort stencilblaadje met 170 abonnees - vervangen door een Nieuwsbrief. 

Ik vind dat achter een nieuwsbrief een website moet zitten waar je naar verwijst. Daar moeten de artikelen staan waar ankeilers in de nieuwsbrief naar verwijzen. Hij wil geen website en alleen een nieuwsbrief die een opvolger is van het stencilblaadje. Het blaadje wordt met heel veel liefde gemaakt. Het is het platformpje voor een kleine spirituele gemeenschap. 

Nieuwsbrieven. Je ziet dat die vaak in het programma Mailchimp worden gemaakt. We hebben afgesproken dat we ons allebei eerst thuis een uur in Mailchimp zullen verdiepen voor we bijeen gaan zitten. Ik heb weinig talent voor zulke programma’s die zogenaamd gratis zijn maar je bij elke stap in een betaalmodule proberen te lokken. Ik ben er zondagavond in verdwaald en mijn conclusie is: maak een nieuwsbrief aan in Outlook of in Mozilla Thunderbird, wat je e-mailprogramma ook is, en stuur het gewoon vanuit je eigen mailprogramma. Ziet er net zo mooi uit, véél minder werk.

De hele excercitie doen we vandaag samen nog een keer. Ronald komt er ook niet uit met Mailchimp en denkt na anderhalf uur: voor wat we willen is het de moeite niet waard. Hij is hij het helemaal met me eens. Dat is wel leuk.

Geen opmerkingen: