dinsdag 31 december 2019

O holde Kunst

Altijd weer grensverleggend en leerzaam, een avondje Leen. Riemer leert vanavond het jaren-zestig-kindsterretje Heintje kennen met ‘Ich bau dir Ein Schloss’ en ‘Mama, je bent de liefste van de hele wereld’, en ik op mijn beurt maak kennis met de hedendaagse Merol, artiestennaam van actrice Merel Baldé, met het liedje ‘Houd je bek en bef me’. Leen was bij een concert geweest van deze Merol in Paradiso, waar volgens haar tientallen twaalfjarige meisjes op af kwamen en meezongen ‘Houd je bek en bef me’. Het bijzondere daarvan zou zijn dat jongens-raps boordevol seksistische teksten zitten waar niemand van opkijkt en dat nu ineens een meisje zulke dingen zingt.

Ik ben eerlijk gezegd een beetje geshockt, ik weet hier niets van, ik vind ook dat ik die woorden hier niet kan/mag schrijven. Maar ze was ook op de kwaliteits-tv en in de kwaliteitskrant. Zie linkjes onderaan dit blog. Kijk en oordeel zelf.

Verder hebben we het over goede voornemens. Het is tenslotte 30 december. Of liever: Leen heeft goede voornemens. Waar anderen méér culturele uitstapjes willen, wil zij juist minderen. Zij gaat dan ook wel erg veel. Ik lift daar af en toe op mee. Ik heb eigenlijk geen goede voornemens, die heb ik nooit, ik ben tamelijk tevreden met hoe ik het leven doe, ondanks alles. Dat kan een half jaar uit de running zijn door een gebroken pols/hand tot gevolg hebben: het besef Tel Uw Zegeningen.

Bij het weggaan drukt Leen me op het hart dat we het komend jaar wel naar voorstellingen blijven gaan. Ik vind het leuk.



Geen opmerkingen: