woensdag 4 december 2019

Basteln

Vorige maand in het bezoekerscentrum in de Biesbosch kocht ik dit boek voor Nichtje en de Bébé’s, en ik verheug me er zeer op om aan hun keukentafel weer aan het basteln te slaan. In Trier kocht ik vilt en van de zolder in Maassluis nam ik een handvol dennenappels mee. En dan belt vanochtend om kwart over acht ‘s Nichtje op met de mededeling dat ze alle drie buikgriep hebben - en op het werk de collega’s ook - en dat ze me niet wil besmetten. Dat kan niet hoor. Kijk het maar even een uurtje aan, zeg ik.

Gelukkig mag ik dan toch komen, met boek en vilt en dennenappels. Ik heb drie muizen (van walnoten) en een egel (van dennenappel) op de rol staan, en Nichtje een surprise voor Sinterklaas.

Voor ons beiden is het een grote ontdekking dat we het zo vreugdevol vinden om opdrachten uit een kinderknutselboek na te maken / op te volgen. En dat in de inspirerende aanwezigheid van ook enthousiast vervende peutertjes. We hoeven niet per se altijd origineel en creatief te zijn.

Nichtje herinnert zich dat ze jaren geleden met mij op de toenmalige flat van Bobby mandala’s heeft zitten kleuren. Dat dóe je toch niet, dacht ze toen, bekent ze nu.

Geen opmerkingen: