maandag 2 december 2019

Terug naar Zweden

De hele middag en avond werk ik aan het vakantieboek van 2018.  Drie weken Zuid-Zweden in de ontzettende hittegolf. Knetterzonnig en tot 40 graden was het. Wat is dit een geweldige manier om al die plekken en momenten opnieuw te beleven. De beelden en de de namen van plekken terug te vinden.  

Ik heb lang niet van alles foto’s gemaakt. Niet van de winkels bijvoorbeeld waar we boodschappen deden, de kantoortjes van de campings waar je verse broodjes  haalde, de restaurants en terrasjes waar je uren doorbracht. Nu zou ik beelden er wel bij willen zien. De dagelijkse dingen naast de toeristische highlights en het stille natuurschoon.

Grappige manier om te reflecteren hoe mijn geest werkt. Thuis en in de vakantie. Ga je op vakantie om tot rust )te komen of om de wereld te ontdekken? Het is of ik nagenietend nog meer geniet dan op dat moment zelf. Op het moment zelf wil ik grasg zijn waar ik ben, en niet te veel verplaatsen. niet per auto. Nu ik het boek bekijk denk ik: Wat hebben we eigenlijk weinig gezien! Dat komt door mij, omdat ik al gauw denk: genoeg is genoeg. Nu zou ik zo wel weer willen en alle Opgedane kennis en ervaringen nu verdiepen. Dat geldt geloof ik voor elke vakantie.

Geen opmerkingen: