dinsdag 17 december 2019

Succesvol II

Hoe was de cursus, vraagt Bobby en ik antwoord: 'Leuk!' Huh? zegt hij verbaasd. We hebben het over de UWV-cursus 'Succesvol naar werk', die vorige week van start ging. Vandaag is deel II, het gaat over netwerken en we doen een netwerkgesprek. In tegenstelling tot een sollicitatiegesprek voer je het netwerkgesprek belangeloos. Je bent geïnteresseerd in de ander, de ander is geïnteresseerd in jou, en misschien kun je wel wat voor elkaar betekenen. 

Ik vind netwerkgesprekken vanuit een functie toch een stuk gemakkelijker dan zomaar, maar daar heeft de juf wat voor. Ze overhandigt ons een lijstje beginvragen voor netwerkgesprekken, een 'spel',  en we worden uitgenodigd met diverse medecursisten een gesprekje te voeren. en je miet afsluiten met het uitwisselen van de contactgegevens. 'Wat was je droombaan als kind', vraagt mijn buurvrouw mij. En voor je het weet heb je een leuk boeiend gesprek waarbij je van alles aan de weet komt en beide partijen helemaal openbloeien 'Wat is je levensmotto', is de tweede vraag die ik krijg.  En dat doe je dan over en weer. 

Daarna krijgen we het blokje Sterreclame. We moeten in drie zinnen over onszelf en twee medecursisten samenvatten wat die persoon is, zoekt en kan. Want stel je bent op een verjaardag en daar vraagt iemand: 'Wij zoeken met spoed een nieuwe office manager, weet jij iemand?' dan kan ik zeggen! Ja, ik weet een heel goed bekwaam iemand, ze zit bij mij op de cursus, en ze is erg leuk. 

Maar voor we de partij verleden, wensen en competenties tot drie smaakmakende zinnen hebben teruggesnoeid! Iedereen kan zo omjeuzelen in zijn/haar eigen gedoe. Ook ik. Het helpt wel als je je gefrustreerde zelf uitzet en de positieve aan. Ik vind mezelf geen mopperaar, maar op het thema UWV kan het inderdaad wel een slagje positiever.

Geen opmerkingen: