vrijdag 6 december 2019

Stadsleven

We zouden wandelen, bij Rhenen ofzo, maar het weer is zo grijs en grauw dat we er maar een stadsdag in (mijn) eigen stad van maken. We beginnen een koffie in het nieuwe hotel/hostel/café/restaurant Bunk aan de Catharijnekade, dat opmerkelijk ruim en gastvrij en eigenzinnig en grappig ongewoon is. Echt een leuke plek om vanaf het station af te spreken. Want M. komt speciaal uit Nijmegen. Ik wil natuurlijk dat het effect heeft: Wat is Utrecht een léuke stad. Dat is mijn opdracht. Programma-onderdeel 1 Bunk is geslaagd. 

Dan gaan we naar het (gratis) vrijdagmiddag-lunchconcert in de Herz-zaal in TivoliVredenburg, waar conservatorium-studenten optreden. Vier studenten spelen een stuk, op geheel eigen wijze. Er worden geen programma’s uitgedeeld, dus we weten niet wat ze spelen, maar het is een groot genoegen een mooi gratis concert bij te mogen wonen. En naar ambitieuze muzikale jongelieden te mogen kijken en luisteren. Er komen honderden mensen op af. Meest senioren.

En dan gaan we lunchen bij restaurant De Zakkendrager in de Zakkendragersteeg. Die steeg is heel nauw, maar het restaurant heeft een serre in een oude stadstuin en de beleving is weldadig groen. Echt ver lopen is het allemaal niet, steeds zo’n 100 meter. En kletsen over het leven. 

Wat een leuk dagje hartje Utrecht. Samen rondhangen. Het aantal Utrechtse etablissementen dat ik best leuk vind en waar ik uren wil vertoeven groeit met de week. 



Geen opmerkingen: