maandag 9 december 2019

Trage Tochten

Trage Tochten heten de wandelroutes waar Will tegenwoordig mee op de proppen komt. Ze heeft ze van de website Wandelzoekpagina geplukt. Zelf had ik net de Staatsbosbeheer-kaart uit de kast getrokken waar ook gemarkeerde paaltjesroutes in de regio op staan.

Maar goed, zij had mij uitgenodigd en zij komt mij halen, dus doen we haar Trage Tocht in Lage Vuursche. Deze begint op ‘de’ parkeerplaats in Lage Vuursche, maar er staat niet bij wélke parkeerplaats. Er is ook geen duidelijke kaart. Alleen beschrijvingen, zoals bij-de-vijfde-boom-rechtdoor. Alles is een beetje onduidelijk en verwarrend. En dus kissebissen we ons door de wandelroute heen. 

In april vorig jaar liep ik deze zelfde route met Kitty, herinner ik me gaandeweg. Ook toen verdwaalden we steeds. Zij had ‘m uit een wandelgidsje van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Enige googelen nu levert de kennis op dat die uitgeverij is gaan samenwerken met die wandelzoekpagina en dat die Trage Tochten ook in hun boeken staan. 

Ik vind het een wonder als mensen louter op beschrijvingen (kunnen) lopen. ‘Na 200 meter vindt u een vaag paadje naar rechts’. Het gaat regelmatig mis. En dan moet je redeneren en besluiten tot door of terug. Ik ben meer van de markeringen en de duidelijke kaarten. 

En het gaat regenen. Kou en regen. Brr. En als dan na 8 km de uitspanning De Mauritshoeve ópen is op maandag, en lekkere erwtensoep serveert, dan is alle kou en narigheid gauw weer vergeten.


Geen opmerkingen: