donderdag 12 december 2019

Save the date

Een paar weken geleden hebben ze me overgehaald om toe te treden tot de Optreedcomissie van ons koor. Er zijn wat uiteenlopende meningen en ambities over optreden. Dat loopt uiteen van voor-mij-hóeft-het-niet tot de diepe wens om in verpleeghuizen op te treden. Als er in het café over gepraat wordt hoor je dat de meeste koorleden geen familie of vrienden willen uitnodigen omdat er van ze gevraagd wordt dat ze - zeg - een tientje entree betalen.

Dus toen heb ik diep nagedacht. Mij lijkt het mooist om naar een optreden in een mooi kerk(je) toe te werken. Zo'n ruimte afhuren kost 300 à 400 euro per dagdeel. Dat wàs een probleem, een half jaar geleden maar we hebben zoveel nieuwe leden door de (mijn) Facebook-ledenwerfacties, dat we door de extra lidmaatschapsgelden èn de dirigente behoorlijk kunnen betalen, en de huur van de oefenruimte, en ook nog wat geld overhouden. Dus de huur van dat kerkje kunnen we daaruit best betalen. Evenals extra uren voor de dirigente. En de pianiste. We hóeven helemaal geen entree te heffen.

'We doen het voor onszelf!' betoog ik vurig. 'Omdat we het onszelf gunnen. Zo’n mooi optreden in een mooi kerkje. En we nodigen onze familie en vriendinnen uit om met ons mee te genieten. Omdat we dat léuk vinden dat ze erbij zijn. Ze hoeven niets te betalen. En het is geen straf. We zingen best mooi al, echt wel.'

Eerst overtuig ik zo de optreedcommissie en neem ik vast een optie op twee kerkjes in de Utrechtse binnenstad. Op 5 april 2020. Dan overtuig ik het bestuur dat dit de weg is. Niet omdat het móet maar voor eigen plezier. En tot slot het hele koor. Ze vinden het allemaal leuk. Want aanstekelijk. En ze sputteren helemaal niet tegen. Dus nu staat het vast: 5 april hebben we een kooroptreden. Save the date.

Geen opmerkingen: