donderdag 28 januari 2021

Naar Bilthoven

Inge is van het koor af gegaan, een van de dríe Deutschen. Haar besluit kwam mij toevallig ter ore en ze heeft het inmiddels bevestigd. Dat vind ik wel heel jammer. Maar ja, er zullen wel meer koorleden gaan verdwijnen, één voor één. Stilletjes. Elk om hen moverende redenen, aangewakkerd door de Corona-pauze.

We gaan wandelen. Zij woont in Utrecht-Oost en werkt in Bilthoven. Haar fietsroute van huis naar school gaan we lopen. In die contreien wandelen betekent eerst meerdere rond- en snelwegen oversteken, maar als dat achter de rug is kom je in mooi oud landschap. We passeren ook de pipowagen ‘Koffie bij Maria’ bij Fort Voordorp, waar je mag schuilen en koffie en thee mag nemen, en naar de wc mag. Er is zelfs een elektrische kachel, zie ik nu. Ik vond het er al leuk vóór Corona, maar nu helemaal. Zo bijzonder dat iemand zo’n plekje maakt voor toevallige voorbijgangers. Zonder enig winstoogmerk. De uitbaatster doet aan voetreflexmassage en numerologie. 

We wandelen dus naar de Kees Boeke School. Daar is Inge lerares Duits. Dat is een beroemde school waar indertijd de prinsessen Van Oranje ook op gezeten heeft. Ze vertelt steeds via welke paden ze naar school fietst. Ik vind het erg interessant om te horen hoe ze les geeft nu, online, uur na uur bijna zonder pauze. Er zijn nu online open dagen om weer nieuwe leerlingen binnen te halen. Er komt een jongetje aanfietsen en ze kletsen even over de open dagen. Wat gezellig tussen docent en leerling, zo was dat niet bij ons vroeger. 

Het is 10 km. Teruglopen vind ik too much dus in Bilthoven nemen we bus 77 terug naar Utrecht-Oost. 

Geen opmerkingen: