maandag 18 januari 2021

Doorzetten maar

Het is wel even doorzetten, zo'n fotoboek maken.  Maar het is de moeite waard. Ik ben er haast een week mee bezig. Daarin vallen ook de dagen dat je er moe van wordt en bijna wilt stoppen. Eerst een hele dag foto's verzamelen en hernoemen en ze in het programma in laten lopen. Dan een halve dag alle routes en plaatsnamen erbij zoeken en daar kaartjes van maken en opslaan. De opmerkingen van de partner weerstaan die zegt: Zou je niet eens stoppen? Is dat wel goed, die hele dagen aan het scherm? De tekeningen inscannen. Alle foto's in het fotoboekprogramma in laten lopen. 

Het leuke is dat je zo'n vakantie zo enorm herbeleeft. Tekstjes invoegen. Kleurtjes. Deze spread is van de eennalaatste dag te Montenegro toen we van het heerlijke schiereiland Lustica terugreden naar Kroatië en met de veerpont de Baai van Kotor moesten oversteken. Ik houd erg van veerponten en dat zie je op de foto's terug. 

Het fotoboek kost € 38,66. Dat zie je pas bij de allerlaatste handeling. Oeps. Er zitten ook heel veel foto's in. Nou ja... Wat moet dat moet.

O! Wat heb ik zin in vakantie. Misschien ga ik nu een boek maken over de vakantie naar (toen nog) Macedonië, nu Nóórd-Macedonie. Als ik daar nog foto’s van heb. De iCloud gaat terug tot 2014. Daarvoor zat alles op een harde schijf die er niet meer is. Maar eerst nog even een maand of wat lock down verdragen en avondklok.

Geen opmerkingen: