zaterdag 23 januari 2021

Naar Amsterdam

Op ziekenbezoek in Amsterdam. Ik ga toch maar met het OV, want het parkeertarief in de binnenstad à €7,50 per uur is wat benauwend. Dat het €22,50 zou kosten als je 3 uur op bezoek blijft. 

Met het OV maakt het wel een tocht met Corona-bijkomstigheden. Rustig in bus en trein. Dat u dat weet. Geen bloemist open op of buiten station Amstel, en ook niet op Amsterdam CS. (Wel is op CS de natuurdrogist Erica open, zodat ik eindelijk weer mijn groene slaapaanjagers (Hepatodoron) kan kopen. Die zijn al weken op.) 

Dan het bloemetje. Ik wil niet zonder bloemetje, maar liever geen AH-bloemetje. Met tram 2 naar de Bloemenmarkt. Fijn dat ik Amsterdam  nog kan dromen. Die bloemenstallen zijn open. Verder is alles dicht. De Leidsestraat waar je normaal over de koppen kunt lopen is helemaal leeg. Alleen Jamin is open. 

Het rare van zo’n strenge lockdown is dat alles zo fijn rustig is in de stad. Ik moet aan de Weteringschans zijn, vlak bij het Rijksmuseum, waar het altijd vergeven was van toeristen en verkeer. Will vertelt dat ze nu een straat-app hebben en met Kerst een buurtborrel op straat hebben gedaan. Mensen doe daar al veertig jaar wonen hadden elkaar nog nooit ontmoet. Door die toeristen. 

Geen opmerkingen: