zondag 10 januari 2021

Te boek

Een mooie kille dag om eens wat foto's uit de iCloud naar mijn eigen harde schijf trekken en te kijken of ik een vakantieboek kan maken. Want wat heb je aan die foto's in de cloud. 

Vakantie, op reis gaan, wat voelt dat lang geleden. De laatste twee vakantiereisboeken die ik maakte waren van Schotland (2019) en Zweden (2018). Daarvoor waren we in de Dolomieten (2017) en het jaar dáárvoor in Montenegro (2016). Maar van die vakanties heb ik geen boeken gemaakt. Zo'n boek is altijd wel een week werk. Montenegro was zo mooi exotisch, laat ik daar maar mee beginnen.

Er hangen in de cloud wel 300 foto's van Montenegro, en ze zijn op de een of andere manier niet logisch genummerd. Als je ze dan gaat uploaden naar een fotoboekprogramma dan zie je alleen maar een zootje ongeregeld aan ‘thumbnails’. Dan lukt het niet een boek te maken. Dus eerst maar eens uren al die 300 foto's een nieuwe naam en nummer geven en de  plaatsnamen erbij zoeken. En de onbruikbare foto’s weggooien. De hele dag Montenegro kijken. Weet-je-nog...? Wat was dat een mooie reis. Het wakkert de reislust behoorlijk aan.

Geen opmerkingen: