zondag 27 juni 2021

Adelheid

Will en ik gaan naar het stuk met Adelheid Roosen, Lineke Rijxman, Titus Muizelaar en Ger Groot. Het is bejubeld. Ik vind ze ook allemaal goeie karakters. Acteurs uit mijn studententijd toen ik toneel leerde kennen. Adelheid Roosen (60) heeft dit stuk bedacht. Zij is al 20 jaar met Titus Muizelaar (70). Voordien was Muizelaar 10 jaar met Lineke Rijxman (64).

Adelheid realiseerde zich op enig moment dat ze Lineke nauwelijks kende en toen Titus een keer een weekend met Lineke naar Parijs ging wilde Adelheid daar alles over weten. Hoe dat gegaan was. Wie wie gevraagd had. En Titus bleek gelogen te hebben. Híj had het voorgesteld, niet Lineke. Enfin, dit was de aanleiding voor een improvisatie stuk. 

Ger Groot deed ook mee, die een oud-docent en goeie vriend van Adelheid is. Die ken ik uit die goeie ouwe tijd nog van de cabaretgroep Don Quishocking. Ger en zijn vrouw Ank waren lange tijd fervent aanhanger van Bagwan. Dat was indertijd voorpaginanieuws. Ger is na de dood van zijn vrouw Ank Groot tien jaar geleden op de jongensliefde overgestapt, hoor ik nu.

Wat nu precies het punt is dat ze wil(len) maken met dit stuk is mij niet duidelijk, ze hebben op liefde en relaties en trouw en oude pijn geïmproviseerd zo te zien. Stuk voor stuk zijn het goede acteurs waar je graag naar kijkt en luistert, de immer energieke Adelheid bovenaan. 

Naast mijn in de zaal zitten de hoogbejaarde Hedy d’Ancona en Sylvia Borren. Zo is het een uitje met vele gelaagdheden. 

Geen opmerkingen: