zondag 27 juni 2021

The End?

Onwennig is het ineens zonder de mondkapjesplicht. Zo lang hebben we het ding alweer gedragen - voor onze eigen en andermans veiligheid. Of het nu hielp of niet. Zoveel ongemak, benauwdheid, gedoe en onbegrip tussen mensen het opleverde. En nu dan weer de discussie of het niet te snel stopt allemaal. Ik heb ook de neiging nog even de oude regels aan te houden. Mondkapje op in de winkels.

Ik ga naar theater Bellevue in Amsterdam. Eindelijk weer eens. Leek me leuk, twee weken geleden. Nu is het zo ver. Ik ga met de bus trein metro tram. Kapje op kapje af. Moeten we het kapje nog op in de rij voor het theater? Niemand die het weet. 

Het is druk op het Leidseplein. Saturday night fever. De rust van de Coronatijd verdwijnt. Hoe houd je die rust vast? Nu wil iedereen ineens op vakantie. Er zijn nog geen vaccinatie boekjes. Weer gedoe, gedoe. 

De steden gaan weer vol stromen. De cruise-schepen zijn alweer Venetië binnen gevaren. Straks de rondvaartboten in Amsterdam ook weer. Vrijheid heet het. Ik vind een deel van die vrijheid niet fijn. 

Geen opmerkingen: