zaterdag 26 juni 2021

Het Hogeland

Het is fantastisch in/op het Groninger Hogeland. Zus4 uit  MeckPom houdt vakantie in Thesinge en wij gaan samen een dag fietsen. Zij werkt met de app Komoot die leuke routes aanbeveelt. Maar ik wil ook graag langs de waddendijk waardoor de beoogde route van 55 km in totaal zo’n 80 km wordt. Prachtig is het daar. 

We fietsen: Thesinge - Stedum - Westeremden -  Middelstum - Rottum - Usquert - Uithuizen - langs de Waddendijk - Uithuizermeden - Zeerijp - Eenum -Loppersum - Ten Post -Thesinge. 

Belevenissen onderweg: we stoppen bij een erg Grunninger-geestige fietsenmaker in Middelstum, die we vragen het stuur van haar e-bike bij te buigen in verband met mijn tennis-elleboog. We bellen aan in Rottum bij een van de kunstenaressen van de Facebookgroep Iedere-Dag-Een-Tekening. Ik durf het haast niet want ik ken haar helemaal niet. Maar doe het toch. Achter de voordeur blaffen tientallen hondjes maar niemand doet open. We lunchen bij de deftige Menkemaborg in het verder nogal armoedige Uithuizen. De winkels daar: Zeeman, Wibra, Aldi, Action. Dan naar de Waddendijk waar we uitzicht hebben op Borkum en op de Eemshaven. We rijden door een windmolenpark en horen tot onze verwondering helemaal niets. We bezoeken een aantal oude kerkjes en proberen een beeldentuin maar die is dicht. We eten een ijsje in Loppersum, het dorp waar onze moeder ooit is geboren in 1924. 

De tocht is veel langer dan oorspronkelijk de bedoeling was, maar heerlijk. Ik wil zo wel doorfietsen naar Denemarken.

Geen opmerkingen: