zondag 20 juni 2021

Utrecht Oost

Line vraagt of ik meega naar een concertje in Podium Oost: er treedt een Latin jazz-bandje oo genaamd Brisa. Line is Vriend-van- en dit wordt de Vrienden aangeboden. Podium Oost is een voormalig buurthuis dat bij eerdere bezuinigingsrondes dreigde te sluiten en gered is door de buurt. Veel vrijwilligers en cursussen en maaltijden en concertjes. En Vrienden.

Ik ken het niet. Elke buurt heeft zijn eigen highlights. We drinken eerst wat bij het gezellige café Buurten, dat in de tijden dat we koorrepetities hebben ons stamcafé is. En van daar lopen we naar het zaaltje dat daar om de hoek ligt. Ik ben er dus talloze woensdagavonden rakelings langs gefietst zonder het te zien. Van die niksige jaren-zeventig-bouw.

Er zijn zo’n dertig gasten, vooral dames, allemaal grijze koppies. Line en ik horen er helemaal bij. Dames van vijftig-èn zestig plus zijn het slag dat de cultuur hoog houdt, fluister ik. Wij zijn de theaterbezoekers, de boekenkopers, de wandelaars, de lunchers, de nuseumbezoekers, bibliotheekleden… en dan denk ik ook nog: Hoe zou het zijn om op te treden voor louter grijze dames. Alsof dat minder waard is. Het zijn allemaal levendige dames. De mannelijke muzikanten zijn van onze leeftijd, alleen de zangeres is een wulpse vijftigster. Het is een leuk concertje. Lekkere muziek. Fijn om weer eens een bandje live te horen en zien.

Een mooi kijkje in het buurtleven in een gegoede buurt. Dit Podium Oost gaat verbouwd worden. Er komt een nieuwe mooie opvallende uitnodigende gevel.

Geen opmerkingen: