zaterdag 12 juni 2021

Lek

Will en ik gaan naar Everdingen, wandelen in de uiterwaarden bij de Lek. Zo mooi daar! Twee weken geleden was ik er al langs gefietst en zo verrukt, en lopend is het nóg mooier.  Er is een hoge Lekdijk met daarachter mooie boerderijen, zijn twéé forten: Fort Everdingen en Werk aan het Spoel. 

Bij Fort Everdingen is een geweldig leuke tentencamping rond het Fort. Slechts een paar campers mogen daar. Groepen vriendinnen, vrienden, families. Toen ik vorige week bedacht dat ik wel in af en toe een paar dagen in een tentje wilde zou dit een plek kunnen zijn. Will heeft een oude schoolvriendin die ook in haar eentje met een tentje op campings gaat staan. Ik laat de foto’s zien van de tenten die ik bedacht had. Lijkt jou dat wat? Probeer ik… 

De uiterwaarden daar zijn gewéldig weldadig. Eindeloos. Luchten. De rivier. Een voetveer dat je kunt bellen en dan komt-ie. Will gaat zwemmen in de Lek. Dit is met stip de beste wandellocatie in de buurt. Een droomoord, daar net ten westen van Culemborg. De snelwegen zie en hoor je niet. Over de spoorbrug zie je af en toe een trein. Wel breidt Culemborg uit met nieuwbouwwijken die steeds dichterbij komen. Een beetje als bij Haarzuilens. 

Geen opmerkingen: