donderdag 22 juli 2021

Rotterdams zoekplaatje

Als je veel met de auto reist en je navigeert met Google Maps, dan kom je overal heel gemakkelijk, maar overzicht waar je bent heb je niet. Nu ga ik met het OV naar Rotterdam naar de Kunsthal, en dan naar Auntie in Rotterdam Ommoord. 

In volstrekte verwarring op het Station Rotterdam. Waar is de metro? Welke lijn moet ik? Geen metrokaart in de NS-hal. De RET heeft een eigen hal een verdieping lager, maar dat moet je maar net weten. Het leven is wel avontuurlijk zo.

De wandeling van metrostation Leuvehaven naar de Kunsthal voert me langs bouwputten waar ongelofelijk hoge woontorens gebouwd worden, maar ook door gezellige vooroorlogse straten zoals de Witte de Withstraat waar je je in Parijs waant. Ook passeer ik het depot van Museum Boijmans van Beuningen. Zoiets bouwen kunnen ze alleen in Rotterdam. En dat Museumpark: dat is helemaal romantisch klassiek. Dat doet me dan weer aan London denken. Heerlijk, Rotterdam.

En dan weer voort met de metro. Er gaat een metro naar de Binnenhof en dan moet ik uitstappen bij halte Grasdijk. Dan is het nog tien minuten lopen naar Auntie. Geen idee allemaal.



Geen opmerkingen: