woensdag 28 juli 2021

De consulente

Mijn tweede sessie bij de consulente. Ze is heel energiek (ADHD, zegt ze zelf) en enthousiast. Ze vindt mij een leuke klant en ze wil graag haar inzichten aan mij overdragen. En dat zijn er nogal veel. Ik krijg een heel college voedingsleer voor de kiezen. Al na een half uur begint het aardig te duizelen, en ze gaat wel een uur door met die energie. Snel en veel.

Kunnen we niet mijn voedingsdagboek bespreken, opper ik een paar keer. Ja straks zegt ze dan.

Natuurlijk schiet ik in de weerstand als ze zegt dat ik minder harde koolhydraten moet eten, minder brood, minder aardappelen rijst en pasta. Want ik doe het al zo matig, vind  ik zelf. Dat geeft ze toe: dat ik niet veel eet. Maar toch te veel koolhydraten om af te vallen. Een maaltijd per dag mag ik koolhydraten, twee moet ik zónder doen. Veel stapelen met beleg. Of alleen maar beleg. Groente, kiemen, eieren, magere vleeswaren, zachte kaas. Twee liter water per dag. Zo weinig mogelijk melk, yoghurt en kwark is goed. 

Opdracht: de komende weken drie verschillende andere ontbijten dan brood eten. En dan heeft ze het over kwark en havermout en noten en zaden. Healthy pleasures heet haar bedrijf

Geen opmerkingen: