zondag 4 juli 2021

Vrijbuiter

Om onze wensen en gedachten over de vakantie een beetje op een rijtje te krijgen gaan we naar De Vrijbuiter in Gouda. Tenten kijken. De voortent van de oude tent is twee jaar geleden aan de Schotse kust gescheurd en gerepareerd met Schotse gorilla-tape. En nadat ik bij het afbreken van de tent in de storm mijn evenwicht verloor en mijn pols brak is die tent sindsdien nooit meer uit de tas gekomen. We hebben geen idee hoe die er aan toe is. 

We hebben/hadden een tent van polyester en die zou volgens de verkoper 10 jaar mee moeten kunnen. De verkoper is een Rotterdammer. Hij werkte altijd bij de Rotterdamse kampeerspecialist Vervat, maar toen die in 2018 de failliete Vrijbuiter overnam koos Vervat voor de naam De Vrijbuiter, want die was bekender. En hij sloot de winkel in Rotterdam, want die in Gouda was groter. Het gaat ongekend goed met de tentenverkoop, vertelt de verkoper. Erg veel mensen gaan in deze tijden kamperen. Er dollen deze zondagmiddag heel veel kinderen door de tentenshowroom, terwijl hun ouders lopen te heen-en-weren over formaten, indelingen en prijzen.

Wij hebben de tent nu vijf vakanties gebruikt. Zuid-Engeland, Noord-Engeland, Oostenrijk-Dolomieten, Zweden, Schotland. Allerlei weersomstandigheden heeft-ie doorstaan. Hittegolven en hagelstenen. We zouden nu voor katoen kunnen gaan, dat is duurzamer maar ook loodzwaar. En heel duur. Enne, hoeveel jaar zullen we nog kamperen?

We bekijken afmetingen en materialen en prijzen. Eigenlijk hadden/hebben we dé ideale tent. Zullen we dan toch nog maar een jaartje met de gerepareerde oude tent voort?




Geen opmerkingen: