zaterdag 3 juli 2021

Buitengym

Vandaag is de laatste keer buitengym op de atletiekbaan. Dat het zaterdags van 13-14u was was een onmogelijke tijd, als je het wilde combineren met een andere activiteit, maar als je niets anders had was het heerlijk. Ik ga het buitengymmen wel missen, het is heerlijk. De dinsdagavonden in de gymzaal zijn ook alweer van start gegaan, dus momenteel gym ik tweemaal per week. 

Afgelopen dinsdagavond was onze vaste juf een midweekje op vakantie, en werd zij vervangen door een jonge juf. Die bleek niet zoveel kennis over en voeling met de doelgroep 50-plus te hebben, ze had allemaal oefeningen uit een lesboek Gymnastiek voor Senioren verzameld. Zo moesten we een ballon opblazen en daar allemaal volleybal-oefeningen mee doen. ‘Dat is de beste oefening voor ouderen, daar wordt alles mee geactiveerd’, wist ze. 

Het deed me een beetje denken aan de bejaardengym ooit van Mutti en Schoonmama bij de dagbesteding in een verzorgingshuis, waar de deelnemers zittend op een stoel hun oefeningen deden. Tot groot plezier van zowel Mutti als Schoonmama, trouwens.

Geen opmerkingen: