woensdag 21 juli 2021

De consulente

Bij de Plus waar ik heel af en toe kom voor de kruiden - want zij hebben slanke potjes van het merk Silvo die goed in de kruidenrekjes passen (in tegenstelling tot de dikbuikige potjes van AH) vind ik zomaar en onverwacht volkoren rijstnoedels. Daar ben ik blij om, want sinds de coeliakie heerst in dit huis mogen we geen tarwe-mie meer. En die dunne doorzichtige rijstnoedels vind ik niks. Dus vandaag receptje uit de Thaise hoek. 

Vandaag ben ik voor een kennismakingsgesprek bij een gewichtsconsulente. Ik heb behoefte aan ondersteuning bij het afvallen, want in míjn ééntje lukt het niet. Als er na 4 weken beduidend minderen weinig verschil is op de weegschaal, dan ebt de motivatie weg. Dat heb ik nu al een paar keer meegemaakt. Twee weken geleden begon ik weer welgemoed met het 2-5-vastendieet, en ik voel me er goed bij, maar afvallen: ho maar. De consulente zegt dat afvallen op mijn leeftijd sowieso heel erg moeilijk is èn dat afvallen op wilskracht niet langer dan 4 weken vol te houden is. Het gaat om de motivatie.

Ze wil alles van me weten. Maar dan ook alles. En ik vertel. Wat ik van haar wil. Régeltjes zeg ik. De eerste diëtiste die ik ooit bezocht zei dat ik nog maar twee boterhammen mocht en niet meer víer, en geen frisdrank meer, want dat is puur suiker.

Eigenlijk valt er niet zo veel te verbeteren aan mijn eetgewoonten. Ik doe het best goed. Ik snoep niet, ik heb geen vreetbuien. Wel is lekker eten een dingetje. Bobby en ik verrassen elkaar met lekkere hapjes en de avondmaaltijd is in zekere zin het hoogtepunt van de dag. En ik eet wel meer dan anderen, dat zie ik ook wel.

Nou ik heb wel enige zonden. Ik eet te snel dus nu moet ik veel kauwen, en ik ontbijt aan het aanrecht en ik moet gaan zitten. En geen pan meer op tafel: bordje in de keuken opscheppen. Ik wil zo graag twéé bordjes, mag dat nog wel? Twee kleine bordjes is goed. En ik houd nogal van een gezellig wijntje. Nu. En ik al twee weken aan het water. Behalve toen in Lochem. 

De consulente is helemaal verrukt van mij. Zo’n leuke cliënte heeft ze niet vaak. Dat is wel strelend maar ik weet niet of ik dat fijn vind. Ik wil regels.

Ik had net ‘vastendag’ vandaag, dan mag ik alleen ‘s avonds een lichte maaltijd. Vandaag wordt het bovenstaand Thais hapje. Mmm. Ik eet langzamer dan Bobby, dat hebben we nog nooit beleefd.

Recept:

Geen opmerkingen: