zaterdag 3 juli 2021

Morecambe Bay

Ik heb weer enorm gebinged en wel de KRO-NCRV-detective-serie ‘The Bay’. Tweede seizoen. Engels. De serie speelt aan de kust van Noord-West Engeland, ten zuiden van het Lake District, ten oosten van The Isle of Man. Net als ‘Vera’ maar dat speelt nog wat noordelijker. En ‘Broadchurch’ speelde ook in zo’n kustplaats, in Dorset geloof ik.

Hoofdpersoon van ‘The Bay’ is Lisa, rechercheur, alleenstaande moeder met twee puberkinderen Abby en Rob, en een moeder die helpt met het huishouden. Lisa is ervaren en goed in haar werk, zij moet families begeleiden die met een moord te maken hebben gehad, maar ze heeft uiteraard ook haar privé-besognes. Heerlijke series, elk seizoen is zes afleveringen. Ik zag ze op NLZIET, maar waarschijnlijk zijn ze ook te zien via NPO Plus.

 

Het bingen begint altijd als ik weer eens een slapeloze nacht heb en dan rusteloos ga draaien en tobben in bed, waar je alle slapelozen over hoort. Als het te lang duurt ga ik een serie kijken. Soms val ik dan al ras in slaap, soms ook niet. Vannacht hoorde ik rond half vijf de práchtigste zangvogels. Hè, dacht ik, is dat in de film of buiten? Het was aan de voorkant van het huis. Achter hoor ik deze zangvogel nooit. 

Het is wel jammer als je de vogelgeluiden niet kunt onderscheiden. Ik zie hier voornamelijk duiven, kauwen en meeuwen, soms wat koolmeesjes en merels. En we hadden laatst een puttergezin in de vlinderstruik van de buren. Misschien waren die het.

Puttertjes:

Merel:

Koolmees

Geen opmerkingen: