donderdag 29 juli 2021

Paradise

Voor het eten nog even een wandelingetje door ons plantsoen. Wat staat het er allemaal weelderig bij. Ik ga maar wat plaatjes schieten om de prijzen van onze huizen nog wat op te jagen. Wij wonen nu zes jaar hier en de eerste bewoners zijn alweer vertrokken. In een jaar tijd zijn er vier of vijf woningen verkocht en in die periode is de vraagprijs gestegen van €450.000 tot €589.000. Weet niet wat er uiteindelijk betaald is. Meestal meer. De huizenmarktwaanzin ook hier.

Het weelderige plantsoen (o nee, párk) kost me wel energie. De gemeente heeft sinds een jaar een nieuwe aannemer voor het grasmaaien, zal wel goedkoper zijn, en die maait heel slordig. Met name om de moestuinbakken en de vuilcontainer. Kan Dat Niet Recht? Regelmatig stuur ik de wijkopzichter foto’s van de grasstrook met de vraag of er misschien met iets meer visie gemaaid kan worden. Ik vrees dat hij mij inmiddels haat. Omdat het steeds maar niet naar mijn wens is vraag ik hem of ik een keer zelf met de aannemer mag praten en uitleggen hoe het was en hoe wij het graag willen. Zoals het wàs. Dat wil de wijkopzichter niet.

De wijkopzichter en wij zijn een beetje tot elkaar veroordeeld door een bewonerszelfbeheerscontract. Wij gebruikers van de moestuintjes zorgen voor de moestuintjes en directe omgeving, en de gemeente zorgt voor de grasstrook en het bloemenlint. 

De gemeente heeft zelfbeheer in de parken en plantsoenen hoog in het vaandel staan. Laatst las ik er weer een nota over, hoe belangrijk ze dat vinden. Bestuurlijk dan. Want ze hebben geen budget voor ander parkonderhoud dan grasmaaien. De wijkopzichter heeft geloof ik wat uren voor de zelfbeheerders, maar geen budget. Ik ben toch zo benieuwd wat hij van zelfbeheer vindt. En van burgers die steeds mailen dat het gras niet netjes gemaaid is.

Gisteren kwamen ze na mijn mailtje vrijwel meteen maaien bij ons bankje en biebje. Maar het stukje rond de vuilcontainer sloegen ze weer over. Ger. Ik vanochtend weer een mail gestuurd. Met foto’s. U zult me wel een zeur vinden, schrijf ik, maar ik denk maar: de aanhouder wint. 

En ja hoor, als we terugkomen van De Vrijbuiter is het gras om de vuilcontainer gemaaid. Dus dit wandelingetje door het plantsoen is een zege-rondje.

Geen opmerkingen: