donderdag 11 mei 2023

Queen Charlotte

Zondag moest ik eerst bijkomen van de driedaagse fietstocht door het Groene Hart en keek ik (terug) naar de samenvatting van de poespas rond de kroning van Charles en Camilla. Daarna meteen door naar de Netflix-serie ‘Queen Charlotte’. In deze film is zij een zwart adellijk meisje uit Mecklenburg, dat door haar broer uitgehuwelijkt wordt aan Britse Prins George. Hij moet trouwen om hem voor de troon te behouden, en zij moet ze wel voor een nageslacht zorgen. Hij is geestelijk gestoord. Het merkwaardige is dat Charlotte gespeeld wordt door een zwarte vrouw en dat er een heel contingent zwarte adel is. Het speelt in de tweede helft van de 18e eeuw. Ik kan me niet voorstellen dat dat op historische feiten gestoeld is.

Verder is het is een mooi hartverscheurend verhaal. De gekke koning en zijn Duitse koningin gaan veel van elkaar houden en krijgen 15 kinderen.

De serie gaat over de rol van vrouwen aan het hof en hun manier daarmee te dealen. Veel seks ook in de serie. De serie is een spin off van de blijkbaar waanzinnig populaire Bridgerton-serie, waar ik ook niets van wist. De schrijvers van deze historische kostuumdrama’s schrijven en casten ze met grote fantasie en hedendaagse elementen. Wat ik de UK tot felle discussies leidt. Nou ja, ik heb ervan genoten, al
voelde het weer als een guilty pleasure na elk nieuws van de dag. Met klimaatcrisis, vluchtelingencrisis, oorlogen. En de wild bloeiende lente hier.

- Was Queen Charlotte echt zwart?
- Over diversiteit bij casting van televisieseries.

 

Geen opmerkingen: