zondag 14 mei 2023

Volbracht


Het is volbracht. We hebben het gedaan. Er waren veel mensen, alle 150 programmaboekjes zijn schoon op. Ze zeiden dat we mooi zongen. Al bij het inzingen vooral bij Vivaldi’s Gloria hoorde ik voor het eerst hoe zo’n ‘Gloria’ kan klinken. Wat een akoestiek in die kerk. Wat een verschil met de akoestiek in een Muzieklokaal of een theaterzaal, waar het geluid vooral gedempt wordt.

Ik had best veel fans: Bobby natuurlijk. Maar liefst drie zussen met echtgenoten, schoonzusje en haar man, twee Duitse vriendinnen, Line, en de gymjuf en een van de deelnemers aan de gym. Na afloop heb ik me meer met hen beschäftigtdan met de medekoorleden. Dus het nagenieten komt woensdag.

De oud-voorzitster van ons koor die twee jaar geleden (of drie) naar Noord-Groningen is verhuisd was er ook. Zij schrijft in de app: ‘Ik vond het geweldig! Natuurlijk niet altijd perfect, maar zo goed om jullie inzet te zien en te horen. De concentratie,  het plezier! En sommige stukken die écht goed gingen. En zo ontzettend leuk om het Gloria met muzikanten te horen. Ik heb de eerste delen hoger in mij stoel gestaan om alles te zien en te horen. En zo eh, verzorgd allemaal. Goede opkomst, outfit prima. Ik was gewoon  helemaal geraakt.’ 

Geen opmerkingen: