donderdag 29 april 2010

Marokkaanse kipjes

Tijd geleden dat ik weer een Marokkaanse tafel gemaakt heb. Dus de verhaallijn 'koken' heeft een tijdje droog gestaan. Maar dit recept 'Kip Met Olijven' is weer erg lekker. Ik heb geen grote borststukken genomen, maar stukken (biologische) kipfilet. Sudderen in de Creusetpan. En halal lamsworstjes op de grill. Die worstjes nemen gretiger aftrek dan de zorgvuldig gesudderde kipjes.

Het recept moet met ingelegde citroen, maar die heb ik niet in huis. Geen idee wat dat is. Mirjam H. weet te vertellen dat dat erg lekker is, ingelegde citroen. En al die koriander in mijn recepten doet het erg goed. Dat ik er slaperig van zou worden, zoals de huisschilder waarschuwde, dat is niet het geval.

Je wrijft het er wel in, dat je in een allochtone wijk woont, zegt Nieuwe Baas, die alweer twee jaar bij ons is en helemaal niet nieuw meer. Ik moet maar een nieuwe naam voor haar verzinnen.

Geen opmerkingen: