vrijdag 30 april 2010

Madeira 2010

Koninginnedag 2010 wordt steeds mooier. De map met tekeningen uit het gehele leven, na zeg 1976, inspireert me enorm. Herinner me ineens weer diverse tekencursussen waar ik op ging en waar ik na een paar keer wegbleef. Deels omdat ik de juffen STOM vond, deels omdat ik niet met verf kon werken en ze me dat niet wilden of konden leren, deels omdat ik zo'n scoringsdrift had/heb en alleen maar Meesterwerken wilde maken. FAALANGST. Ik werd bij die cursussen- zie ik nu - toch uitgenodigd om meer met materialen en vormen te experimenteren dan ik uit mezelf geneigd ben te doen.

We hebben afgesproken vandaag te gaan basteln. Bobby heeft een boekje mee met tekenopdrachten. Ik blader het 'n beetje gereserveerd door, maar stuit dan toch op een opdracht die intrigeert. Uit de hand een paar blokjes tekenen en die met de hand invullen. Los. Het hoeft niet te lijken. Laat die hand maar gaan. En dan gebeurt dit! Nu ben ik heel gelukkig en trots.

Beetje een rare reproductie, met de iPhone genomen. Ik heb zonder ook maar enig moment aan de scanner te denken op A3-formaat gewerkt en die past niet.

Geen opmerkingen: