maandag 19 april 2010

Startonderbreker

Een paar maanden geleden was ik ineens de startonderbreker van de bolide kwijt. Het is een palletje dat men ergens op dient te drukken alvorens men de contactsleutel kan gebruiken. Dat ding kwijt zijn is lastig, want je kan van het ene op het andere moment geen kant meer op. Je gelooft het niet, je zoekt je een ongeluk, maar kwijt is kwijt. Je bent er niet op bedacht, dus het komt nooit uit.

Gelukkig had ik tóen nog een reserve start-onderbreker. Wel ging ik bij de garage langs om te vragen of ze ergens een nieuwe reserve startonderbreker konden bestellen maar dat kon niet. We konden ze proberen de startonderbreker onklaar te maken, maar dat was geen standaard werkje, dat zou zoeken zijn, dus er was geen tijds- of prijs indicatie te geven geven. Komt tijd komt zorg komt raad, dacht ik toen maar lijdelijk.

Vandaag is het zo ver. Reservestartpalletje weg. Hoe-kan-dat-nou. Moet-ergens-liggen. Etcetera. De auto staat in Utrecht-Noord, vanwege gratis parkeren, niet echt naast de deur. Uiteindelijk mijn Vrienden van de Wegenwacht gebeld, in wie ik altijd het volste vertrouwen heb. Ligt zo'n man op zomaar een maandagavond van acht tot negen onder jouw bestuurdersstoel, stuur en dashboard te zuchten en te steunen. Het is een erg goed beveiligde startonderbreker, je hebt ze blijkbaar in soorten maten, en het onklaar maken kost veel zoekwerk.

Heb nog nooit over autodieven nagedacht, maar de Vrienden van de Wegenwacht vinden ik dat ik een erg leuke auto heb. Gelukkig brandt het lampje van de startonderbreker nog. Dus als er een autodief langs loopt denkt hij hopelijk net als tot nu toe: Ga ik maar niet stelen, deze auto heeft een startonderbreker. Dat is een goed ding.

Geen opmerkingen: